Пати Бойд и Джордж Харисън Любовни писма до Пати Бойд от

...
Пати Бойд и Джордж Харисън Любовни писма до Пати Бойд от
Коментари Харесай

Пати Бойд продава на търг любовни писма от Ерик Клептън и Джордж Харисън

Пати Бойд и Джордж Харисън 

Любовни писма до Пати Бойд от Джордж Харисън и Ерик Клептън ще бъдат препоръчани на търг на аукционна къща " Кристис " дружно с облекла, бижута и други сувенири от известния модел и муза на музикантите, съобщи Асошиейтед прес. Бойд, която е била омъжена както за " бийтъла " Харисън, по този начин и за именития китарист Клептън, продава набор от продукти от времето, когато е в епицентъра на контракултурата през 60-те и 70-те години на предишния век, заяви " Кристис ". 

За Бойд Джордж Харисън написва Something - една от най-популярните песни на фамозната ливърпулска четворка " Бийтълс ". 

Страстта на Клептън към дамата на приятеля му въодушевява песента Layla. По-късно, когато Пати Бойд напуща Джордж Харисън и се омъжва за Ерик Клептън, той ѝ прави серенада с Wonderful Tonight.

На търга ще бъдат препоръчани две любовни писма от Клептън, писани по времето, когато Бойд е омъжена за Харисън, както и истинската обложка на албума на Derek and The Dominos от 1970 година Layla and Other Assorted Love Songs, представляваща картина на рус модел, който припомня на Клептън за Бойд. Очаква се тя да бъде продадена за сума сред 40 000 и 60 000 английски лири (между 51 000 и 76 000 щатски долара).

Участниците в търга ще могат да наддават и за писма и бележки от Харисън, както и за ръкописния му текст на песента Mystical One, чиято приблизителна оценка е сред 30 000 и 50 000 английски лири (между 38 000 и 63 000 щатски долара).

От " Кристис " означават, че животът и кариерата на Пати Бойд " обрисуват някои от основните моменти на културната гражданска война, която промени света през 60-те години на 20-и век ", а търгът предлага на колекционерите и почитателите " непостижим късмет да видят и имат част от културната история ".

Над 100-те лота включват и фотоси, направени от Бойд, която става умел фотограф. Сред тях са фотографии на " Бийтълс " от визитата им в Индия през 1968 година

" Щастлива съм да се откажа от тези неща, които ценях и обичах толкоз доста години ", споделя 79-годишната Пати Бойд. " Тези предмети съставляват специфични моменти в живота ми, само че в този момент мисля, че е време да продължа напред и да споделя с другите това, което имам ", добавя тя. 

Артикулите ще бъдат препоръчани на онлайн наддаване сред 8 и 22 март. От 15 до 21 март те ще бъдат изложени в централата на " Кристис " в Лондон.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР